Δωρεά Οργάνων – Μεταμοσχεύσεις: Γιατί πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του λήπτη – Η ειδικός εξηγεί

Δωρεά Οργάνων – Μεταμοσχεύσεις: Γιατί πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του λήπτη – Η ειδικός εξηγεί

Ακούστε την κυρία Γιούλη Μενουδάκου, επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, να εξηγεί τα πάντα για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων

menoudakou
Δωρεά οργάνων: Τι σκέφτεται κάποιος ακούγοντας αυτές τις δύο λέξεις; Κατά πάσα πιθανότητα τον θάνατο. Για αυτό και η σχετική συζήτηση απωθεί τους περισσότερους ανθρώπους.

Και όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων. Όλο και περισσότεροι συναινούν στη δωρεά οργάνων όταν χάνουν ένα δικό τους πρόσωπο. Παράλληλα, οι προσπάθειες στα ελληνικά νοσοκομεία για αύξηση των οργάνων που δωρίζονται και, κατ’ επέκταση, των μεταμοσχεύσεων είναι εντατικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, στη χώρα μας αξιοποιούνταν προς μεταμόσχευση περίπου 40-50 όργανα από αποβιώσαντες δότες. Εφέτος, βρισκόμαστε στα 70 όργανα, ίσως φτάσουμε και τα 100. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε περίπου 200 μεταμοσχεύσεις. Η δυναμική της Ελλάδας, βέβαια, βάσει των πληθυσμιακών δεδομένων της, είναι για 200 δότες προς αξιοποίηση και 600 μεταμοσχεύσεις.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης