Θνησιμότητα ρεκόρ σε κλινικές και «βαλιτσάκια» στα Επείγοντα αποκαλύπτει ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας

Θνησιμότητα ρεκόρ σε κλινικές και «βαλιτσάκια» στα Επείγοντα αποκαλύπτει ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας

Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομενα που συλλέγονται στην πλατφόρμα και εστιάζουν στις παθογένειες αλλά και στις καλές πρακτικές που αναδεικνύονται, ώστε μετά να δρομολογήσουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία

thnisimotita1
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ένταξη όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας στο ψηφιακό σύστημα κατηγοριοποίησης των περιστατικών νοσηλείας, DRG, που υλοποιεί το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG (ΚΕΤΕΚΝΥ) του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση η οποία θα ενσωματώνει όλες τις δομές του ΕΣΥ στο σύστημα αυτό – σημειώνεται ότι ήδη 39 νοσοκομεία σκανάρονται αδιάκοπα μέσα από τις πλατφόρμες και τους μηχανισμούς που αναπτύσσει και ενεργοποιεί το ΚΕΤΕΚΝΥ. Το επόμενο και πολύ σημαντικό βήμα είναι η χρηματοδότηση των νοσοκομείων να γίνει με βάση το καταγεγραμμενο και ελεγμένο έργο που παράγεται στο ΕΣΥ. Αυτό μεταφράζεται κατά τους ειδικούς σε δικαιότερη κατανομή κονδυλίων στα νοσοκομεία.

H πλήρης άμεση εφαρμογή των DRG έχει τεθεί σε προτεραιότητα από το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να στέλνει το μήνυμα σε όλους τους αποδέκτες στο σύστημα υγείας, με κάθε ευκαιρία.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης