CDC: Προειδοποιεί τους γονείς να μην χορηγούν μελατονίνη στα παιδιά τους

CDC: Προειδοποιεί τους γονείς να μην χορηγούν μελατονίνη στα παιδιά τους

Στις ΗΠΑ σχεδόν 1 στα 5 παιδιά λαμβάνουν την ορμόνη που βοηθά στον ύπνο - Αναμένεται συνεδρίαση των ειδικών για το φάρμακο

melatonini
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Αμερικανοί επιστήμονες «κουνώντας το δάκτυλο» στους γονείς που χορηγούν στα παιδιά τους μελατονίνη για να τα βοηθήσουν να κοιμηθούν τη νύχτα. Στις ΗΠΑ, σχεδόν 1 στα 5 παιδιά λαμβάνουν την ορμόνη που βοηθά στον ύπνο, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Newsweek.

Πολλοί γονείς χορηγούν τακτικά στα παιδιά προσχολικής και προεφηβικής ηλικίας μελατονίνη, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «JAMA Pediatrics», παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων αυτών είναι ελάχιστα και συχνά δεν διαθέτουν την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Ξαφνικά, το 2022, αρχίσαμε να παρατηρούμε πολλούς γονείς που μας έλεγαν ότι το παιδί τους που σφύζει από υγεία, λαμβάνει τακτικά μελατονίνη», δήλωσε η Λόρεν Χαρτστάιν, διδάκτωρ στο Εργαστήριο Ύπνου και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο «Boulder» και επικεφαλής της μελέτης.

Η ίδια υποστήριξε στο περιοδικό Newsweek ότι οι γονείς πρέπει να στοχεύουν στον περιορισμό του χρόνου των παιδιών τους μπροστά στην οθόνη προτού αφεθούν στα χέρια του Μορφέα ενθαρρύνοντας μια φυσική, συνεπή ρουτίνα ύπνου.



Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης