Τι απασχολεί τη γενιά Z και τους Millenials στην Ευρώπη – Τι ισχύει για τους νέους στην Ελλάδα

Τι απασχολεί τη γενιά Z και τους Millenials στην Ευρώπη – Τι ισχύει για τους νέους στην Ελλάδα

Νεότερη έρευνα αποκαλύπτει τι κινητοποιεί και τι ανησυχεί τους νέους σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την έρευνα η εξάλειψη του καρκίνου, η σεξουαλική υγεία, αλλά και η ισότητα των φύλων αποτελούν κομβικά σημεία που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα - Διαβάστε τα συμπεράσματα

youndadults_2313381189
Νέα μελέτη διερεύνησε τις σκέψεις και τις απόψεις των νέων Ευρωπαίων για τη συναισθηματική υγεία, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, την υγεία, την οικογένεια, και άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Η έρευνα είχε τίτλο «Συναισθηματική Υγεία της γενιάς Ζ και των Millennials: Τι κινητοποιεί τους νέους Ευρωπαίους;» και συμμετείχαν 7.500 νέοι, 19-25 (γενιά Z) και 26-36 (Millennials) ετών, από 12 Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία).

Όπως διαπιστώθηκε,το 88% της γενιάς Z και των Millennials χαρακτηρίζουν τη συναισθηματική υγεία ως την πιο σημαντική πλευρά της ζωής τους, ενώ σχεδόν 8 στους 10 (76%) τη συζητούν μεταξύ τους και τους απασχολεί τακτικά. Οι νέοι Ευρωπαίοι αξιολογούν εξίσου υψηλά (87%) και τη σωματική τους υγεία και επιλέγουν ως κύριο εργαλείο φροντίδας του εαυτού τους τις τακτικές ιατρικές εξετάσεις (σχεδόν 1 στους 3). Αντίστοιχα, 8 στους 10 υποστηρίζουν πως η πηγή που εμπιστεύονται περισσότερο για πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους είναι το υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης