Long-Covid: Δεκάλεπτη θεραπεία βάζει «τέλος» στις διαταραχές της όσφρησης

Long-Covid: Δεκάλεπτη θεραπεία βάζει «τέλος» στις διαταραχές της όσφρησης

Τέλος σε ένα σύμπτωμα που φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή των ασθενών με long-Covid υπόσχεται μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που βρίσκει ήδη εφαρμογή στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και προβλημάτων του κυκλοφορικού

woman_mask_injection_714080842-768x432
Μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται ήδη στον χώρο της ιατρικής, αποδεικνύεται αποτελεσματική έναντι ενός συμπτώματος που πρωταγωνίστησε κατά τα πρώτα κύματα της πανδημίας COVID-19 -και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί πολλούς πάσχοντες από το σύνδρομο Long-Covid. Σύμφωνα με ευρήματα θα παρουσιαστούν στο επερχόμενο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Αμερικής, μια πρωτοποριακή, η τεχνική 10 λεπτών υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα διαταραχών της όσφρησης όπως η παροσμία.

Η διαταραχή της παροσμίας

Η παροσμία αποτελεί διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας της όσφρησης και αρκετά συχνό σύμπτωμα της νόσησης με κορωνοϊό που διαταράσσει την καθημερινότητα και συνολική ποιότητα ζωής των ασθενών. «Η παρoσμία Long-Covid είναι συχνή και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο [ως οντότητα]» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Adam C. Zoga, M.D., M.B.A., καθηγητής Μυοσκελετικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Jefferson Health στη Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης