Θα φάτε το χθεσινό ρύζι; Πώς θα αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση
Πόσο επικίνδυνα είναι τα μακαρόνια ή το ρύζι που έμειναν εκτός ψυγείου; Μπορεί η κατανάλωσή τους να οδηγήσει στον θάνατο όπως συνέβη σε μια οικογένεια το 2003; Οι ειδικοί απαντούν
Μάριος Οικονόμου
Τα μακαρόνια ή το ρύζι που καταναλώνονται μια μέρα μετά το μαγείρεμα έχουν περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στους New York Times και έφερε στο επίκεντρο το ανθεκτικό άμυλο, τη μορφή που παίρνει το άμυλο των παραπάνω τροφών μετά την ψύξη τους και το οποίο συνδέεται με χαμηλότερες τιμές σακχάρου στο αίμα, καλύτερη υγεία του εντέρου και μειωμένο κίνδυνο για ορισμένους τύπους καρκίνου.
Η «ψύξη» είναι η λέξη-κλειδί, καθώς το άρθρο επισημαίνει τη συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο. Στον αντίποδα, το ρύζι ή τα μακαρόνια που έμειναν να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας και ξεχάστηκαν εκεί ολόκληρο το βράδυ, μάλλον σε μπελάδες θα μας βάλουν. Ο ένοχος φέρει το όνομα Bacillus cereus.
Η ελληνική εταιρεία υφασμάτων σκίασης CALBARI υπογράφει τεντόπανα που συνδυάζουν ποιότητα, καινοτομία, βιωσιμότητα και αισθητική, δημιουργώντας έτσι θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα, το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας
Το «Audi Driving Days» είναι ένα εντυπωσιακό roadshow στο οποίο μπορείς να δεις και να οδηγήσεις τα σημαντικότερα νέα και ξεχωριστά μοντέλα της premium γερμανικής εταιρείας. Αυτή τη χρονιά το αδιαμφισβήτητο «αστέρι» είναι το νέο πολυδιάστατο A3 allstreet
Μέσα από τις συνεργασίες του με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, το BCA College προσφέρει αναβαθμισμένες σπουδές και υπογράφει τη νέα εποχή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.