Ψυχική ανθεκτικότητα: Τέσσερα βήματα για να την αποκτήσουμε, ακόμα κι όταν όλα δυσκολεύουν

Ψυχική ανθεκτικότητα: Τέσσερα βήματα για να την αποκτήσουμε, ακόμα κι όταν όλα δυσκολεύουν

Τέσσερις στρατηγικές από μια ψυχολόγο, οι οποίες υπόσχονται να σας βοηθήσουν να αντέξετε απέναντι στις προκλήσεις, αποκτώντας το «καύσιμο» που θα σας ενισχύσει για να συνεχίσετε τον αγώνα

resiliance-667103984
Όταν οι προκλήσεις της ζωής πολλαπλασιάζονται, είναι δύσκολο να δούμε τον εαυτό μας να βγαίνει από αυτή την κατάσταση και να τα καταφέρνει. Όμως, σχεδόν πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε το πρώτο βήμα και να συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι να γίνουν όλα λίγο ευκολότερα.

Η δρ Beth Kurland, κλινική ψυχολόγος συνιστά να ακολουθήσουμε τέσσερις πρακτικές, οι οποίες μπορεί να μην αλλάξουν τις δύσκολες περιστάσεις, θα συμβάλλουν όμως στην οικοδόμηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας για να κάνουμε κάθε δυσκολία λίγο πιο υποφερτή.

Επικεντρωθείτε σε αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας

Είναι εύκολο να χαθούμε σε σκέψεις για το τι πρόκειται να γίνει εάν γίνει εκείνο ή το άλλο. Αντί λοιπόν να σκεφτείτε ότι «έχω να περάσω μια αρκετά δύσκολη μέρα» εστιάστε πρώτα στο πρώτο δύσκολο πράγμα που έχετε μπροστά σας. Το μυαλό βέβαια έχει την τάση να ξεφεύγει και εσείς θα πρέπει να κάνετε τη δύσκολη δουλειά: να επαναφέρετε τη σκέψη σας σε αυτό που είναι πραγματικά εδώ αυτή τη στιγμή. Οι έρευνες σχετικά με την ενσυνειδητότητα δείχνουν ότι η καλλιέργεια αυτής της εστίασης στην παρούσα στιγμή δημιουργεί ανθεκτικότητα.





Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης