Περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση και λιγότερη πείνα: Το είδος διατροφής που τα εγγυάται

Περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση και λιγότερη πείνα: Το είδος διατροφής που τα εγγυάται

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο διατροφικό μοτίβο που μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και τη διάθεση, να χαρίσει ενέργεια και να συμβάλλει στην απώλεια βάρους

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-24T101131_778
Η ιδέα του να περιορίσετε όλα σας τα γεύματα σε ένα αυστηρά καθορισμένο χρονικό διάστημα καθημερινά μπορεί να μοιάζει δύσκολη, υπερβολικά περιοριστική και, τελικά, ανεπιθύμητη. Νέα έρευνα King’s College του Λονδίνου, όμως, σας δίνει μερικούς καλούς λόγους να δοκιμάσετε αυτό το διατροφικό μοτίβο.

Η διαλειμματική νηστεία (IF), δηλαδή η κατανάλωση φαγητού μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο εντός της ημέρας, αποτελεί σήμερα μια δημοφιλή πρακτική απώλειας βάρους. Τα νέα επιστημονικά ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής, που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι, υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση φαγητού σε ένα χρονικό πλαίσιο δέκα ωρών συνδέεται με περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση και χαμηλότερα επίπεδα πείνας. Για παράδειγμα, εάν καταναλώσετε το πρώτο σας γεύμα στις 9 το πρωί, θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε στις 7 το απόγευμα και τις υπόλοιπες 14 ώρες να κάνετε νηστεία, να απέχετε δηλαδή ολοκληρωτικά από την κατανάλωση φαγητού.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί υποστηρικτές της διαλειμματικής νηστείας υποστηρίζουν ένα ακόμη μικρότερο παράθυρο κατανάλωσης τροφής (π.χ 6 ώρες), τα ευρήματα της νέας μελέτης υποστηρίζουν ότι ακόμη κι ένα λιγότερο περιοριστικό χρονικό πλαίσιο, όπως αυτό των 10 ωρών, εξακολουθεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως αλλαγές στη διάθεση, την ενέργεια και την πείνα.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης