Δύο στους πέντε γονείς παραδέχονται ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μιλώντας με τα παιδιά τους που βρίσκονται στην εφηβεία για το τι να φάνε, παρά για πιο ουσιαστικά θέματα, όπως η σχολική ζωή και το μέλλον τους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Πότε, όμως, είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση, που θα περιλαμβάνει και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών;
Η δρ. Suzanna Forwood, που συμμετείχε στη μελέτη, υποστηρίζει ότι η καλύτερη στιγμή να ανοίξουν οι γονείς συζήτηση με τους εφήβους είναι η ώρα του φαγητού. Χρησιμοποιώντας έτσι το οικογενειακό γεύμα ως αφορμή, θα μπορούσαν να γίνουν τακτικές συζητήσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να απασχολεί τους εφήβους, αλλά και τις ανησυχίες τους για το μέλλον.
Όπως εξηγεί η δρ. Forwood, «κατά τη διάρκεια των γευμάτων τα πνευμονογαστρικά νεύρα – τα οποία προάγουν τη χαλάρωση επιβραδύνοντας την αναπνοή του ατόμου, ξεκινώντας την πέψη και μειώνοντας την αδρεναλίνη. Όταν συμβαίνει αυτό, η ψυχική και σωματική κατάσταση του ατόμου βελτιώνεται. Μπαίνει σε έναν ασφαλή χώρο, όπου οι ιδέες μπορούν να συζητηθούν χωρίς το φόβο των συνεπειών».
Διαβάστε περισσότερα στο
ygeiamou