Νόσος Πάρκινσον: Το εργαλείο της «χρυσής» ελληνικής ομάδας που φέρνει επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση

Νόσος Πάρκινσον: Το εργαλείο της «χρυσής» ελληνικής ομάδας που φέρνει επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση

Από το χρυσό μετάλλιο για την έρευνά στη διάγνωση της Νόσου Πάρκινσον μέχρι την υποδοχή τους από τον Κυριακό Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική πανεπιστημιακή ομάδα «iGem Athens» μιλά για το εύχρηστο διαγνωστικό κιτ, που εντοπίζει τη νόσο Πάρκινσον από το σμήγμα της πλάτης

parkinson1
*από την Παναγιώτα Καρλατήρα και την Μαρία – Νίκη Γεωργαντά

Στις αρχές Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι πάνω από 5.000 φοιτητές και απόφοιτοι από πανεπιστήμια όλου του κόσμου για την ολοκλήρωση ενός «μαραθώνιου» διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας που διοργανώνεται από τον Οργανισμό iGem και ξεκίνησε πριν 20 χρόνια από το MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Το τετραήμερο στην Πόλη του Φωτός επιφύλασσε μια «χρυσή» διάκριση για μία από τις ελληνικές πανεπιστημιακές ομάδες που συμμετείχαν. Οι δέκα νέοι επιστήμονες που αποτέλεσαν την iGem Athens έλαβαν χρυσό μετάλλιο για την έρευνά τους στη διάγνωση της Νόσου Πάρκινσον, της συχνότερης νευροεκφυλιστικής νόσου μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ, που αφορά δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και τους φροντιστές τους στην Ελλάδα.

«Ένας επικεφαλής του διαγωνισμού μας είπε ότι η Ελλάδα έχει σταθερά όλα τα χρόνια την καλύτερη αναλογία ομάδων που συμμετέχουν σε σχέση με τον πληθυσμό της, που συνοδεύεται και από διακρίσεις. Μας είπε ότι είμαστε case study του διαγωνισμού», λέει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» η Κάτια Σπανού, μία εκ των δέκα μελών της ομάδας.





Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης