Αυτό είναι το ιδανικό «αλμυρό γλυκό» που ανοίγει την όρεξη

Αυτό είναι το ιδανικό «αλμυρό γλυκό» που ανοίγει την όρεξη

Νέα μελέτη προχωρά σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα: Η υψηλή κατανάλωση σακχάρων ενισχύει την επιθυμία για λιπαρά, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ανθυγιεινής διατροφής - Αποκαλύπτει όμως και το τέλειο αλμυρό-γλυκό που ανοίγει την όρεξη!

Αυτό είναι το ιδανικό «αλμυρό γλυκό» που ανοίγει την όρεξη
Σε μια εκπληκτική διαπίστωση κατέληξε μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Umeå, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο Cell Reports: Η κατανάλωση σακχάρων αυξάνει την επιθυμία για πρόσληψη λίπους και το αντίστροφο. Ειδικότερα, η ομάδα μελέτης με επικεφαλής τον Mattias Alenius ανακάλυψε, διεξάγοντας μια μελέτη σε μύγες, ότι η υπερκατανάλωση σακχάρων προκαλεί έντονη επιθυμία για πρόσληψη λιπαρών και το αντίθετο.

Παράλληλα η έρευνα έδωσε και μια εξήγηση για το λόγο που μετά από αλμυρό θέλουμε γλυκό ή και το αντίστροφο, καθώς και για το τέλειο αρμυρό γλύκισμα που γαργαλάει τον ουρανίσκο και ανοίγει την όρεξη. Ας δούμε όμως πρώτα τι διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης