Καρκίνος σπονδυλικής στήλης – νωτιαίου μυελού: Τι πρέπει να ξέρουμε για αυτή την επικίνδυνη νόσο

Καρκίνος σπονδυλικής στήλης – νωτιαίου μυελού: Τι πρέπει να ξέρουμε για αυτή την επικίνδυνη νόσο

Ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Ορθοπαιδικός και Διευθυντής στο Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης του ΥΓΕΙΑ, μιλά για τη νόσο που έφερε στο προσκήνιο με τη γνωστοποίηση της δικής της εμπειρίας η τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή

spinal_cord_doctor_back_84258286
Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής είναι για τον ασθενή η διάγνωση του καρκίνου. Η εντόπιση του καρκίνου στην σπονδυλική στήλη ακούγεται τρομακτική όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Γενικά τα νεοπλάσματα (όγκοι), χωρίζονται σε καλοήθη και κακοήθη. Ένας άλλος τρόπος να χωρίσουμε τους όγκους της σπονδυλικής στήλης είναι σε πρωτογενείς και δευτερογενείς. Οι πρωτογενείς είναι αυτοί που ξεκινούν από την σπονδυλική στήλη και οι δευτερογενείς είναι αυτοί που ξεκινήσαν από κάποιο άλλο σημείο του σώματος και έκαναν μετάσταση στην σπονδυλική στήλη. Οι δευτεροπαθείς είναι εξ ορισμού κακοήθεις όγκοι, ενώ οι πρωτοπαθείς μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις. Οι πιο συνηθισμένοι δευτεροπαθείς είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη και των νεφρών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης