Τι είναι τα εξωνοσοκομειακά προγράμματα και τι περιλαμβάνουν – Ενημερωθείτε

Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που σας παρέχει ένα εξωνοσοκομειακό ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας και τι μπορεί να περιλαμβάνει

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι το αρχικό σημείο επαφής ενός ασθενούς με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Σκοπός της είναι η βελτίωση της υγείας του κοινού παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Έχουμε πολλές φορές τονίσει πως η πρωτοβάθμια περίθαλψη συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι νοσηλείες και η ανάγκη για παροχή δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Κάθε ασφαλιστική εταιρία έχει δημιουργήσει τα δικά της προγράμματα που μπορεί να έχουν αρκετές ομοιότητες αλλά και διαφορές μεταξύ τους. Μέσα από ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας δίνεται η δυνατότητα για πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη βάσει πάντα των όρων του συμβολαίου και την πολιτικής της κάθε εταιρίας. Έτσι λοιπόν εξασφαλίζεται η κάλυψη δαπανών με ένα ανώτατο ετησίως ποσό κάλυψης. Άλλες εταιρίες θα συμπεριλάβουν τις διαγνωστικές εξετάσεις στα νοσοκομειακά τους προγράμματα ως συμπληρωματική παροχή.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr