Οι λιχουδιές που «αναστατώνουν» τις ορμόνες και βάζουν εμπόδια σε στύση και λίμπιντο

Οι λιχουδιές που «αναστατώνουν» τις ορμόνες και βάζουν εμπόδια σε στύση και λίμπιντο

Εάν ανήκετε στους γλυκατζήδες και σκοπεύετε να κάνετε χριστουγεννιάτικη έφοδο στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα σκεφτείτε ότι εκτός από γλύκα μπορεί να εισπράξετε και την... πίκρα της μειωμένης λίμπιντο - Δείτε γιατί

sexy_couple_xmas_sweets_1867505797
Οι συνέπειες από την αγάπη για… γλυκές αμαρτίες, όπως αυτές που θα έχουν την τιμητική τους τις ημέρες των γιορτών, δεν αποκαλύπτονται μόνο στις ενδείξεις της ζυγαριάς. Χάρη στην ικανότητά τους να φέρνουν τα πάνω-κάτω στις ορμόνες, θα φέρουν δυσκολίες και στην σεξουαλική δραστηριότητα.

«Οι ορμόνες αλληλεπιδρούν, είναι σαν μια μεγάλη μουσική συμφωνία. Όταν χάνονται οι ισορροπίες σε μία από αυτές, θα ακολουθήσουν και οι άλλες» αναφέρει ο Mark Hyman, MD, ιδρυτής και διευθυντής του UltraWellness Center, επικεφαλής στρατηγικής και καινοτομίας του Κέντρου Λειτουργικής Ιατρικής της Κλινικής Cleveland και ευπώλητος συγγραφέας -13 φορές στη λίστα των best-sellers των New York Times-, σχετικά με τη στενή σύνδεση μεταξύ των ορμονών του φύλου, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια παρανόηση για όσα φέρνει ο χρόνος και αυτά που προκαλούν οι διατροφικές μας συνήθειες. Οι διαταραχές στην ινσουλίνη από τη συχνή κατανάλωση ζάχαρης και αλεύρων μπορεί να κρύβονται πίσω από τους ακανόνιστους εμμηνοροϊκούς κύκλους, την ακμή, τη στυτική δυσλειτουργία ή τη γυναικομαστία. «Οι διαταραχές της διάθεσης που καταστρέφουν τη λίμπιντο σε γυναίκες και άνδρες δεν είναι απαραιτήτως μέρος της διαδικασίας της γήρανσης» επισημαίνει ο ειδικός.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης