Nόσος Αλτσχάιμερ: Το καθημερινό μας πιάτο αποκαλύπτει τον κίνδυνο νόσου – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα
Οι διατροφικές επιλογές που κάνετε καθημερινά μπορούν να μαρτυρήσουν κατά πόσο κινδυνεύετε από τη νευροεκφυλιστική ασθένεια - Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα, αλλά και ποια προφυλάσσουν
Βίκυ Βενιού
Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της άνοιας, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Alzheimer’s Disease. Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία αναφέρει μάλιστα ποιες τροφές να προτιμάτε εάν θέλετε να υποστηρίξετε την υγεία του εγκεφάλου, διατυπώνεται το συμπέρασμα ότι οι δίαιτες που δίνουν έμφαση στα φυτικά τρόφιμα, όπως η μεσογειακή διατροφή, φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ, ειδικά σε σύγκριση με τις πιο λιπαρές και πλούσιες σε επεξεργασμένα τρόφιμα δυτικές διατροφές.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων της νόσου, με τις τρέχουσες εκτιμήσεις να αποκαλύπτουν ότι περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από την ασθένεια και 315 εκατομμύρια εμφανίζουν προκλινικές ενδείξεις. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το 22% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω, καθιστώντας τη νόσο Αλτσχάιμερ ως μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις δημόσιας υγείας παγκοσμίως.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town