Αυτισμός: Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει πιο εύκολα τα παιδιά στο φάσμα

Τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να συμβάλουν θετικά στον έγκαιρο εντοπισμό των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, διευκολύνοντας την ποιότητα της ζωής τους

Τα επιτεύγματα της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας συναρπάζουν και παράλληλα διευκολύνουν τη δουλειά των γιατρών αναφορικά με την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού. Ένα αντίστοιχο κατόρθωμα περιγράφει και μια νεότερη μελέτη, αναδεικνύοντας τις ικανότητες αυτών των τεχνολογικών καινοτομιών στον εντοπισμό της διαταραχής του φάσματος αυτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, μια κορεατική ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από παιδοψυχολόγους, επιστήμονες συμπεριφοράς, οφθαλμίατρους και ειδικούς πληροφορικής βιοϊατρικών συστημάτων διαπίστωσε ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στη βαθιά μάθηση μπορούν να διαγνώσουν με ακρίβεια τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Στη μελέτη τους, η οποία παρουσιάστηκε στο JAMA Network Open, η διεπιστημονική ομάδα δημιούργησε ένα εργαλείο διάγνωσης του αυτισμού χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένο στη μάθηση και το εφάρμοσε σε ανθρώπινα υποκείμενα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr