Ύπνος: Πατήστε snooze και γλιτώστε από 5 σοβαρές παθήσεις – Τι κερδίζουν όσοι κοιμούνται παραπάνω τα Σαββατοκύριακα

Τώρα, η επιστήμη σας δίνει μερικούς καλούς λόγους να κοιμάστε περισσότερο - Κλείστε, λοιπόν, το ξυπνητήρι και αφεθείτε στα θαυματουργά οφέλη του ύπνου

Αν ρωτούσαμε τους ανθρώπους για τη σχέση τους με τον ύπνο, οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι θα ήθελαν να μπορούν να κοιμούνται περισσότερο. Νέα επιστημονική έρευνα όχι απλώς υποστηρίζει αυτή την επιθυμία, αλλά τονίζει και την αναγκαιότητά της, υπογραμμίζοντας ότι ο επιπλέον ύπνος θα μπορούσε να προφυλάξει τους ανθρώπους από κρίσιμες παθήσεις υγείας, χαρίζοντάς τους περισσότερα χρόνια ζωής.

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι ο επιπλέον ύπνος αποτελεί πολυτέλεια και ότι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, εξαιτίας του φόρτου εργασιών τους. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, ακόμη κι αν το γεμάτο πρόγραμμα της εβδομάδας δεν σας επιτρέπει να κοιμάστε περισσότερο τις καθημερινές, μπορείτε και πρέπει να αναπληρώνετε τον χαμένο ύπνο τα Σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με τα νέα συμπεράσματα μιας ομάδας ερευνητών από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Κίνας, αυτή η επιπλέον ξεκούραση δε θα γεμίσει απλώς τις μπαταρίες σας, αλλά μπορεί πραγματικά να σας χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής, διασφαλίζοντας την υγεία του οργανισμού σας.

Η επιστημονική ομάδα παρακολούθησε 3.400 άτομα, με στόχο να διαπιστώσει πώς ο κύκλος ύπνου επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, τελικά, ότι όσοι στερούνταν ύπνου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά κοιμούνταν δύο επιπλέον ώρες το Σάββατο ή την Κυριακή είχαν 63% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι που κοιμούνταν λιγότερο από 6 ώρες κάθε νύχτα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δεν αναπλήρωναν τον χαμένο ύπνο το Σαββατοκύριακο παρουσίαζαν πολύ υψηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr