Εορταστικά τραπέζια: Τα επικίνδυνα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουν έγκυες και παιδιά – Οι ασφαλείς επιλογές

Ποια σαλάτα είναι ασφαλής για να καταναλώσει η έγκυος καλεσμένη σας; Τι να προσέξετε σε παρασκευές με αυγά για τα μικρά παιδιά; Ο ΕΟΔΥ δίνει αναλυτικές συμβουλές για να αποφευχθούν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας αυτές τις γιορτινές ημέρες

Κατά την περίοδο των εορτών όλοι συμμετέχουμε σε εορταστικά γεύματα με την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εφιστά την προσοχή στην παρασκευή των γευμάτων, καθώς ορισμένα άτομα στον οικογενειακό ή το φιλικό μας κύκλο ενδέχεται να εκτίθενται σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης και εμφάνισης συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας εξαιτίας κατανάλωσης μη ασφαλούς τροφίμου.

Μάλιστα, έχει εκδώσει συγκεκριμένες συμβουλές για ασφαλείς επιλογές τροφίμων για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως:

-Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
-Παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών
-Έγκυες
-Ανοσοκατεσταλμένα άτομα

Διαβάστε περισσοτερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr