Καρκίνος: Καινοτόμα nanodrones εξουδετερώνουν καρκινικούς όγκους

Καρκίνος: Καινοτόμα nanodrones εξουδετερώνουν καρκινικούς όγκους

Θα μπορούσε τελικά να δώσει τη λύση στην εξάλειψη του καρκίνου η νανοτεχνολογία; Μια νεότερη μελέτη δίνει νέες ελπίδες στην αποτελεσματική θεραπεία των όγκων, με όχημα μικροσκοπικά drones

nanotechnology_1934414408

Μια πρωτοποριακή μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Ulsan της Νότιας Κορέας (UNIST) προέβη σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη στη θεραπεία του καρκίνου. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Sebyung Kang και τον καθηγητή Sung Ho Park του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών ανέπτυξε με επιτυχία μικροσκοπικά σωματίδια (nanodrones) ικανά να στοχεύουν επιλεκτικά και να εξαλείφουν τα καρκινικά κύτταρα, προσφέροντας μια πιθανή λύση για τις δυσκολότερες μορφές καρκίνου.

Ένας συγκεκριμένος τύπος λεμφοκυττάρων, γνωστών ως κύτταρα φυσικοί – φονείς (NK), διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανοσολογική απόκριση του οργανισμού κατά του καρκίνου. Αν και έχουν γίνει πολυάριθμες προσπάθειες για την αξιοποίηση της δύναμης των κυττάρων αυτών, η προσπάθεια αυτή τη φορά φαίνεται πως δίνει καρπούς. Οι ερευνητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν μοναδικά μικροσκοπικά drones (NKeNDs) που ενεργοποιούν τα κύτταρα αυτά και στοχεύουν επιλεκτικά σε έναν όγκο, επιτρέποντας στα κύτταρα-δολοφόνους να καταστείλουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης