Κοιτάτε το κινητό σας μόλις ξυπνήσετε; Έξι σοβαροί λόγοι να σταματήσετε – Τρία tips για να το καταφέρετε

Κοιτάτε το κινητό σας μόλις ξυπνήσετε; Έξι σοβαροί λόγοι να σταματήσετε – Τρία tips για να το καταφέρετε

Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε οι περισσότεροι αμέσως μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας το πρωί, οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι επηρεάζει την υγεία μας με πολλούς τρόπους και προτείνουν λύσεις για να απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια

2260074587_sleep_wakeup_mobile
Αν προσπαθήσετε να ανακαλέσετε τις ενέργειες που κάνετε καθημερινά, θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν πάντοτε το πρώτο πράγμα που κάνετε αμέσως μόλις ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί είναι να παίρνετε στα χέρια σας το κινητό σας τηλέφωνο και να χαζεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπερβολική ενασχόληση των ανθρώπων με τις κοινωνικές πλατφόρμες έχει απασχολήσει έντονα την επιστημονική κοινότητα, η οποία επισημαίνει τακτικά τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν για την ψυχική υγεία. Νέα έρευνα, όμως, φέρνει τώρα στην επιφάνεια τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του κινητού ήδη από την έναρξη της ημέρας. Σύμφωνα με έρευνα της International Data Corporation (IDC), περίπου το 80% των χρηστών smartphone ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα στα πρώτα 15 λεπτά αφότου ξυπνούν. Όσο αθώα και ακίνδυνη κι αν μοιάζει αυτή η συνήθεια, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι στην πραγματικότητα μπορεί να επιφέρει πολλές διαφορετικές αρνητικές επιπτώσεις, μειώνοντας τις πιθανότητες να ξεκινάτε την ημέρα σας με έναν υγιή τρόπο.

Μεταξύ των σημαντικότερων κινδύνων που επισημαίνουν οι ειδικοί συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

Προκαλεί στρες και αρνητικά συναισθήματα
Ένας μέσος χρήστης θα έρθει αντιμέτωπος με έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών κοιτώντας μετά από ώρες το κινητό του, όπως μηνύματα από φίλους, επαγγελματικά email, αναπάντητες κλήσεις και άλλα. Ο καταιγισμός ειδοποιήσεων αυξάνει το αίσθημα της πίεσης, καθώς κανείς αναλογίζεται όλα όσα έχει να κάνει, με αποτέλεσμα να προκαλείται άγχος και να δίνεται ο τόνος μιας στρεσογόνου ημέρας πριν καν αυτή ξεκινήσει. Επιπλέον, μια έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Columbia διαπίστωσε ότι η περιορισμένη ενασχόληση με το κινητό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μείωσε τα αρνητικά συναισθήματα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης