Κολίτιδα: Η πιο ενοχλητική παρενέργεια της ανοσοθεραπείας

Κολίτιδα: Η πιο ενοχλητική παρενέργεια της ανοσοθεραπείας

Μια σειρά μελετών αποκαλύπτει τον μηχανισμό με τον οποίο η ανοσοθεραπεία ενεργοποιεί την κολίτιδα, προτείνοντας παράλληλα μια λύση που αντιμετωπίζει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα

ponos_koilia_1968325330

Ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου Rogel στο Πανεπιστήμιο του Michigan ανακάλυψαν ένα σημαντικό κλειδί για την κατανόηση και τη διαχείριση των γαστρεντερικών παρενεργειών που προκαλούνται από τις ανοσοθεραπείες, με εστίαση στην κολίτιδα. Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Science, αποκαλύπτει τον μηχανισμό που οδηγεί στην ανάπτυξη αυτής της γαστρεντερικής διαταραχής και προτείνει μια προσέγγιση για τη θεραπεία της χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενεργείες.

Η ανοσοθεραπεία, παρά τις υποσχέσεις της ως θεραπεία για καρκίνο, ενέχει τον κίνδυνο παρουσίασης ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της κολίτιδας. Οι ερευνητές εντόπισαν ότι οι αναστολείς CTLA-4 προκαλούν κολίτιδα σε 8-22% των ασθενών, προκαλώντας σημαντική δυσφορία και αναγκάζοντας ορισμένους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης