ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ασφαλιστήριο: Από πότε ξεκινούν οι καλύψεις – Τι πρέπει να ξέρουμε για τις αναμονές

Ασφαλιστήριο: Από πότε ξεκινούν οι καλύψεις – Τι πρέπει να ξέρουμε για τις αναμονές

Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένει ο ασφαλισμένος μέχρι να ξεκινήσουν οι καλύψεις του νοσοκομειακού του προγράμματος - Ενημερωθείτε για τις περιόδους αναμονής 

asfalisi_iStock-1413761479
Αποτελεί συχνή παρανόηση μεταξύ των ασφαλισμένων ότι το νοσοκομειακό πρόγραμμα που μόλις υπέγραψαν, τους καλύπτει «αμέσως και για όλα». Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εξηγούν ότι συχνά καλούνται να εξηγήσουν λεπτομερώς στους συμβαλλόμενους πότε «ενεργοποιείται» το συμβόλαιό τους συνολικά, καθώς και κάθε κάλυψη ξεχωριστά.

Για την ακρίβεια αυτό που καλούνται να εξηγήσουν στους ασφαλισμένους είναι ο όρος της αναμονής. Ο σκοπός της ύπαρξης των περιόδων αναμονής είναι να διασφαλίσει η ασφαλιστική εταιρεία πως δεν θα κληθεί να πληρώσει για μία ασθένεια που προϋπήρχε της σύναψης του συμβολαίου, ακόμη και αν ο ενδιαφερόμενος δεν το γνώριζε.

Κάθε ασφαλιστική εταιρία περιλαμβάνει κάποιες χρονικές αναμονές ανάλογα με την κατηγορία της πάθησης, που κυμαίνονται από 6 μήνες έως και δύο χρόνια.

Η χρονική αναμονή αφορά το διάστημα που μεσολαβεί από την υπογραφή του συμβολαίου μέχρι να ισχύσει η κάλυψη για κάποια ασθένεια στα νοσοκομειακά προγράμματα, αλλά συναντάται και σε περιπτώσεις ιατρικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης