Φάρμακα: Σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις

Φάρμακα: Σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις

Το ηλεκτρονικό σύστημα ξεκινά να λειτουργεί για μια λίστα περίπου 400 κρίσιμων φαρμάκων, τα οποία θα παρακολουθούνται στενά

pharmacist_tablet_1918812428

Σε παραγωγική λειτουργία μπαίνει η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των ελλείψεων φαρμάκων. Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, από σήμερα ξεκινά να λειτουργεί κανονικά. Προς το παρόν προορίζεται για το Υπουργείο Υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα των αποθεμάτων και της διακίνησης φαρμάκων, καθώς και να προλαμβάνουν τυχόν αρρυθμίες στην τροφοδοσία και διάθεση σε κοινά σκευάσματα.

Την είδηση ότι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (ΗΣΠαΔιΦ) ξεκινά να λειτουργεί σήμερα έκανε γνωστή ο Πρωθυπουργός, μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από αύριο επίσης μπαίνει σε λειτουργία η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο των ελλείψεων φαρμάκων σε ολόκληρη τη χώρα. Δηλαδή θα αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο οι πωλήσεις και τα αποθέματα των φαρμακαποθηκών, καθώς και οι πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών σε ημερήσια βάση», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης