Το «κακόφημο» συστατικό που υποστηρίζει τον θυρεοειδή, βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και επουλώνει τις πληγές

Εξαιτίας του συσχετισμού του με το αλάτι, μια αρνητική φήμη ακολουθεί αυτό το μέταλλο, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ωστόσο ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο συστατικό για την υγεία και πρέπει να υπάρχει ως αναπόσπαστο μέρος της διατροφής κάθε ανθρώπου

Έχει ταυτιστεί με το αλάτι, που δίνει γεύση και νοστιμιά στα πιάτα μας, έχει γίνει γνωστό όμως για τις αρνητικές του επιπτώσεις στην υγεία όταν καταναλώνεται σε υψηλές ποσότητες. Στην πραγματικότητα εμπεριέχεται σε πλήθος τροφών και αποτελεί ένα μέταλλο απολύτως απαραίτητο για τον οργανισμό. Ο λόγος για το ιώδιο, το οποίο, σύμφωνα με την διαιτολόγο Julia Zumpano, «είναι κρίσιμο σε κάθε στάδιο της ζωής και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο. Είναι, επομένως, σημαντικό να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες ιωδίου, χωρίς βέβαια να υπερβάλλετε».

Το ιώδιο βοηθά το σώμα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, ξεκινώντας από την εμβρυϊκή φάση. Διαδραματίζει, επίσης, ξεχωριστό ρόλο στη θεραπεία ή την πρόληψη ορισμένων παθήσεων και ασθενειών. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα για τα οφέλη αυτού του μετάλλου στην υγεία. Η Cleveland Clinic αποκαλύπτει τα κυριότερα, διευκρινίζοντας πόση ποσότητα χρειάζεστε πραγματικά:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr