Εργαζόμενοι γονείς: Έξι τρόποι να ανακουφιστείτε από το καθημερινό στρες

Η επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής είναι μια αληθινή πρόκληση. Μια ειδικός δίνει απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους γονείς να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους με μια διαφορετική, πιο θετική προοπτική

Στον σύγχρονο κόσμο των καταιγιστικών πληροφοριών και των ατελείωτων υποχρεώσεων, οι περισσότεροι θα λέγαμε ότι το άγχος έχει μια σταθερή θέση στη ζωή μας. Εξαρτάται, όμως και με τους ρόλους που έχουμε αναλάβει: Είμαστε εργαζόμενοι; Άγχος. Είμαστε γονείς; Περισσότερο άγχος. Είμαστε εργαζόμενοι γονείς; Άγχος που εξαντλεί, που «συνθλίβει». Η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της καριέρας και της οικογενειακής ζωής αποτελεί πραγματική πρόκληση και πολύ πιθανόν να σας αφήνει με την αίσθηση ότι δεν κάνετε τίποτα καλά. Πολλοί άνθρωποι ζουν παραδομένοι σε αυτήν την κατάσταση διαρκούς στρες, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα να κάνουν για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Πώς, λοιπόν, ένας εργαζόμενος γονέας αντιμετωπίζει αυτό το άγχος και βρίσκει ισορροπία στην πολυάσχολη ζωή του; Σύμφωνα με την Kristin Rinehart, MSW, LISW-S, TTS, ειδικό ψυχικής υγείας, το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του στρες είναι να εγκαταλείψετε την προσπάθεια να είστε ο τέλειος γονέας και να μην αφήσετε μια κακή μέρα να σας καθορίσει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr