Ιώσεις: Ποιες βρίσκονται σε έξαρση αυτή την εποχή – Τα συμπτώματα που θα μας ανησυχήσουν – Η κατάλληλη αντιμετώπιση

Ιώσεις: Ποιες βρίσκονται σε έξαρση αυτή την εποχή – Τα συμπτώματα που θα μας ανησυχήσουν – Η κατάλληλη αντιμετώπιση

Ο κ. Θεόφιλος Σαχινίδης, Διευθυντής Παθολόγος και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Ασθενών στο Metropolitan Hospital εξηγεί τα πάντα αναφορικά με τη φύση και τον τρόπο που οι ιοί επιτίθενται στο σώμα, διευκρινίζοντας τα απαραίτητα βήματα για τη σωστή και αποτελεσματική διαχείρισή τους

flu_gripi
Υπάρχουν εκατομμύρια ιοί στο σύμπαν, αλλά περίπου 1.000 θεωρούνται ότι μπορεί να προκαλέσουν κάποια νόσο στους ανθρώπους. Οι ιοί είναι λοιμογόνοι παράγοντες, που μπορούν να πολλαπλασιαστούν μόνο σε ζωντανά κύτταρα, χρησιμοποιώντας τις δομές και τους μηχανισμούς του ξενιστή. Μπορεί να προκαλέσουν στον άνθρωπο από πολύ ήπια συμπτώματα μέχρι βαρύτατη νόσηση και απώλεια ζωής.

Ο ιός είναι ένας παθογόνος παράγοντας που γίνεται ορατός μόνο με τη χρήση μικροσκοπίου. Αποτελείται από ένα πρωτεϊνικό περίβλημα (καψίδιο), μέσα στο οποίο υπάρχει το γενετικό του υλικό (DNA ή RNA). Διαπερνά τους φυσικούς φραγμούς και τον έλεγχο του ανοσοποιητικού μας συστήματος, εισέρχεται μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα και χρησιμοποιεί τις δομές του κυττάρου για να πολλαπλασιαστεί και να προκαλέσει λοίμωξη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης