Ατμίζετε; Ανακαλύψτε ποιες αισθήσεις «χάνονται» εξαιτίας της συνήθειάς σας
Ατμίζετε; Ανακαλύψτε ποιες αισθήσεις «χάνονται» εξαιτίας της συνήθειάς σας
Επηρεάζει το άτμισμα την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης; Δείτε τι συμπέρανε πρόσφατη μελέτη σε νέους
Το άτμισμα προωθείται ως μια καλή πρακτική που οδηγεί δυνητικά σε αποτελεσματική διακοπή του καπνίσματος. Ως συνήθεια όμως, έχει τεθεί στο στόχαστρο πολλές φορές και ειδικότερα όταν υιοθετείται από όλο και μικρότερες ηλικίες. Μια νεότερη μελέτη αναδεικνύει ακόμα έναν τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία, εκτός από την εμφάνιση διαβήτη και την πρόκληση τερηδόνας.
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Otago, που δημοσιεύτηκε στο Appetite, οι αλλαγές που παρατηρούνται στις αισθήσεις θα μπορούσαν να αποτελούν μια απροσδόκητη παρενέργεια του ατμίσματος, και ειδικότερα στην αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης: «Οι αλλαγές αυτές συχνά συνδέονται με διατροφικές αλλαγές, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις του ατμίσματος μακροπρόθεσμα, ιδιαίτερα σε όσους δεν είναι πρώην ή νυν καπνιστές. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι η νικοτίνη ενισχύει την ενίσχυση των ερεθισμάτων, οπότε ελλείψει νικοτίνης οι γλυκές μυρωδιές μπορεί να φαίνονται λιγότερο ευχάριστες» αναφέρει σχετικά η Δρ Jessica McCormack, επικεφαλής συγγραφέας από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Otago.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Otago, που δημοσιεύτηκε στο Appetite, οι αλλαγές που παρατηρούνται στις αισθήσεις θα μπορούσαν να αποτελούν μια απροσδόκητη παρενέργεια του ατμίσματος, και ειδικότερα στην αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης: «Οι αλλαγές αυτές συχνά συνδέονται με διατροφικές αλλαγές, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις του ατμίσματος μακροπρόθεσμα, ιδιαίτερα σε όσους δεν είναι πρώην ή νυν καπνιστές. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι η νικοτίνη ενισχύει την ενίσχυση των ερεθισμάτων, οπότε ελλείψει νικοτίνης οι γλυκές μυρωδιές μπορεί να φαίνονται λιγότερο ευχάριστες» αναφέρει σχετικά η Δρ Jessica McCormack, επικεφαλής συγγραφέας από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Otago.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα