Ευτυχία: Πώς θα την κατακτήσουμε απολαμβάνοντας τις μικροχαρές της ζωής – Μία ειδικός δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές

Ευτυχία: Πώς θα την κατακτήσουμε απολαμβάνοντας τις μικροχαρές της ζωής – Μία ειδικός δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές

Ένα φλιτζάνι καφέ, μια καλοσυνάτη πράξη σε έναν άγνωστο, ένα δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Πόσα τελικά κερδίζουμε όταν βρίσκουμε τη χαρά ακόμα και στα πιο απλά πράγματα; Μια ειδικός μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε 

joy_2182675237
Πληθαίνουν οι φωνές που πλέον συνηγορούν ότι «η χαρά βρίσκεται στα απλά». Υπάρχει, όμως, πραγματικό όφελος; Σύμφωνα με διαφορετικές έρευνες, υπάρχει μεγάλο κέρδος για την ευημερία μας μακροπρόθεσμα όταν απολαμβάνουμε μικρές στιγμές χαράς. Η Jolanta Burke, Ανώτερη Λέκτορας στο Κέντρο Θετικών Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Royal College of Surgeons Ireland (RCSI) με άρθρο της στο The Conversation, παραθέτει τι κερδίζουμε από τις μικρές χαρές της ζωής, αλλά και πώς θα τις εντοπίσουμε.

Αρχικά, εκτιμώντας τις απλές χαρές ωφελούμε το σώμα μας. Συγκεκριμένα, διεγείρεται το πνευμονογαστρικό νεύρο, ο «αυτόματος πιλότος» του σώματος, το οποίο ρυθμίζει τις αυτοματοποιημένες και βασικές βιολογικές διαδικασίες – όπως ο καρδιακός ρυθμός, η πέψη και η αναπνοή. Συνδέεται επίσης με διαταραχές της διάθεσης και του άγχους και με τη ρύθμιση του στρες, οπότε όσο πιο διεγερμένο είναι τόσο καλύτερα νιώθουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης