Ανατροφή παιδιών: Τι σώζει τις μαμάδες από τα αντικαταθλιπτικά

Ανατροφή παιδιών: Τι σώζει τις μαμάδες από τα αντικαταθλιπτικά

Καθοριστική για την ψυχική υγεία των μαμάδων θεωρείται η παρουσία των παππούδων και των γιαγιάδων, ακόμα και σε χώρες με ισχυρή πρόνοια για την οικογένεια, όπως διαπιστώνει νεότερη μελέτη 

papoudes_1847798023
Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά σήμερα, ειδικά με τις τιμές στα ύψη και τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου; Παρότι πολλά έχουν αλλάξει πλέον από γενιά σε γενιά, η βοήθεια στην ανατροφή του παιδιού από γονείς και πεθερικά θεωρείται καθοριστική για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη, ένας από αυτούς αφορά την ψυχολογία των μαμάδων.

Πιο συγκεκριμένα, οι μητέρες που έχουν υγιείς γονείς ή πεθερικά και μάλιστα διαμένουν αρκετά κοντά τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να λάβουν αντικαταθλιπτικά, και το αντίστροφο: όσες μένουν μακριά από τους πιο κοντινούς τους συγγενείς που έχουν παράλληλα προβλήματα υγείας, έκαναν υψηλότερη χρήση των αντικαταθλιπτικών. Σε αυτό ενδεχομένως να συμβάλλει το άγχος που προκαλεί η ανάγκη να φροντίζουν και να υποστηρίζουν τους ηλικιωμένους αντί να λαμβάνουν βοήθεια από αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης