Πόσο ανθυγιεινά είναι και πόσο παχαίνουν τα ζωικά λιπαρά και η χοληστερόλη; Ένας διαιτολόγος εξηγεί

Πόσο ανθυγιεινά είναι και πόσο παχαίνουν τα ζωικά λιπαρά και η χοληστερόλη; Ένας διαιτολόγος εξηγεί

Έχουν θέση σε μια υγιεινή διατροφή τα γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλες ζωϊκές πηγές λιπαρών; Την απάντηση δίνει ο κ. Κάρολος Παπαλαζάρου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Συνεργάτης του Metropolitan Hospital

Πόσο ανθυγιεινά είναι και πόσο παχαίνουν τα ζωικά λιπαρά και η χοληστερόλη; Ένας διαιτολόγος εξηγεί
Μέχρι πρόσφατα οι διατροφικές οδηγίες συνιστούσαν να αποφεύγουμε την κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε λιπαρά και χοληστερόλη, όπως βούτυρο, κρόκους αυγών και γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Τα τρόφιμα αυτά, αντικαθίστανται συχνά με υποκατάστατα χαμηλών λιπαρών όπως μαργαρίνη, ασπράδια αυγών και γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λιπαρά, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και την απώλεια βάρους.

Αυτό οφείλεται στην εσφαλμένη αντίληψη ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη και λίπος μπορεί να αυξήσει το σωματικό βάρος καθώς και τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών.

Μελέτες έχουν διαψεύσει σήμερα αυτή την πεποίθηση, αν και οι μύθοι γύρω από τη χοληστερόλη και το λίπος συνεχίζουν να κυριαρχούν σε πολλά άρθρα και οι δίαιτες με πολύ χαμηλή πρόσληψη σε λιπαρά είναι αρκετά δημοφιλείς στο ευρύ κοινό.

Ποιοι όμως είναι οι σημαντικότεροι από αυτούς του μύθους;

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης