Το γνωστό φάρμακο που μπορεί να διώξει τα «παντοτινά» χημικά από τον οργανισμό – Απαιτείται προσοχή στη χρήση

Kαθημερινά προϊόντα όπως ρούχα, συσκευασίες γρήγορων γευμάτων, υφάσματα επίπλων και καλλυντικά έχει αποδειχθεί πως περιέχουν επικίνδυνα χημικά, τις επιδράσεις των οποίων θα μπορούσε να μειώσει ένα γνωστό φάρμακο 

Ο κίνδυνος από τα «παντοτινά (αιώνια) χημικά» (PFAS) είναι υπαρκτός, συμβάλλοντας αρνητικά σε διαφορετικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως στη μείωση της ανοσολογικής απόκρισης από τον εμβολιασμό ή στην εμφάνιση καρκίνου και παχυσαρκίας. Μια ήδη δοκιμασμένη ουσία, όμως, θα μπορούσε να αντιστρέψει αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Συγκεκριμένα, ένα φάρμακο για την υψηλή χοληστερόλη φαίνεται πως θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις παντοτινές χημικές ουσίες (PFAS) στο αίμα. Μια κλινική δοκιμή με χολεστυραμίνη οδήγησε σε μείωση 20 φορές μεγαλύτερη από το φυσιολογικό αποτέλεσμα χωρίς παρέμβαση, δήλωσε ο Δρ Morten Lindhardt, γιατρός στο νοσοκομείο Holbaek στη Δανία που συμμετείχε σε κλινική δοκιμή. «Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα της θεραπείας ήταν μια μείωση του πλάσματος κατά 63%» σημειώνει. 

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr