Μηνιγγίτιδα – Πάτρα: Πόσο κινδυνεύουμε στο Καρναβάλι – Οδηγίες προφύλαξης

Οι υγειονομικές συνθήκες στην Πάτρα είναι στο μικροσκόπιο των ειδικών του ΕΟΔΥ, καθώς οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και ο συγχρωτισμός απαιτούν προσοχή

Γενικευμένη ανησυχία επικρατεί στην πόλη της Πάτρας, κυρίως ανάμεσα στους γονείς, που διερωτώνται για την πιθανότητα ή όχι μόλυνσης από μηνιγγίτιδα των νέων, μετά τα τρία περιστατικά σε φοιτητές. Ο φοιτητικός, και όχι μόνο, πληθυσμός της πόλης, βρέθηκε σε στενή επιτήρηση τις προηγούμενες ημέρες. Το σημερινό Καρναβάλι, όμως, και οι εκδηλώσεις όλου του τριημέρου που συνεπάγονται συγχρωτισμό, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε μετάδοση.

Κλιμάκιο και κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν έως την Παρασκευή στην Πάτρα, μετά την ταυτοποίηση τριών κρουσμάτων σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι ειδικοί χορήγησαν χημειοπροφύλαξη σε έναν ευρύτερο κύκλο επαφών των φοιτητών και συνέστησαν τον εμβολιασμό κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β σε πολύ στενές επαφές. Τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Πάτρα, εφόσον χρειαστεί μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr