Πολυδύναμο χάπι μειώνει δραστικά τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης και πρόωρου θανάτου

Πολυδύναμο χάπι μειώνει δραστικά τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης και πρόωρου θανάτου

Πολυφάρμακα που συνδυάζουν δραστικές ουσίες θα μπορούσαν να προλάβουν τον πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων

pollypill_2369127331__1_
Πώς θα σας φαινόταν εάν, ένα και μόλις πολυδύναμο χάπι ήταν αρκετό για να προστατέψει την καρδιά από κάθε απειλή; Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Washington διερεύνησαν αυτή την πιθανότητα στηριζόμενοι σε ήδη υπάρχοντα στοιχεία, συμπεραίνοντας τα πολλαπλά πλεονεκτήματα για την καρδιαγγειακή υγεία.

Η ιδέα της λήψης ενός και μόλις χαπιού που συνδυάζει φάρμακα που στοχεύουν σε καταστάσεις που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία της αθηρωματικής καρδιαγγειακής νόσου εισήχθη πριν από σχεδόν 25 χρόνια. Λίγο αργότερα, η στρατηγική αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σημαντικής μελέτης μοντελοποίησης που προωθούσε τα πολυφάρμακα αυτά για τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων σε επίπεδο πληθυσμού. Παρόλα αυτά, πολλά χρόνια και ένα σύνολο υποστηρικτικών ερευνών αργότερα, η χρήση τέτοιων χαπιών παραμένει χαμηλή σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης