Ογκολογικοί ασθενείς: Ο ένας στους τρεις εξυπηρετείται μετ’ εμποδίων

Ογκολογικοί ασθενείς: Ο ένας στους τρεις εξυπηρετείται μετ’ εμποδίων

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί, ωστόσο ασθένειες όπως ο καρκίνος εμφανίζονται νωρίτερα και σε πολύ περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με το παρελθόν

cancer_2045002892
Σημαντικές είναι οι ανισότητες στην Υγεία και ειδικά για σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος. Στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Απριλίου, έγινε μια πολύ σημαντική συζήτηση για τη σχέση του μορφωτικού επιπέδου και της πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας, όπως επίσης και για το σημερινό προσδόκιμο ζωής.

«Το προσδόκιμο ζωής είναι κατά 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τούντας, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ, διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Παρουσιάζοντας στοιχεία από μελέτη που διεξάγει με τη φαρμακευτική εταιρεία MSD, αποκάλυψε δεδομένα που αφορούν στη διατροφή, την άσκηση, την παχυσαρκία, καθώς και την αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και φάρμακα λόγω κόστους. «Όσον αφορά τους καρκινοπαθείς, 30,1% από αυτούς έχει πρόβλημα στην πρόσβαση, σχεδόν οι μισοί λόγω κόστους ενώ 25% έχει πρόβλημα πρόσβασης στα φάρμακα, το ¼ από αυτούς λόγω κόστους», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης