Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Με τις κατάλληλες διατροφικές προσαρμογές, μπορούμε να διαχειριστούμε το αίσθημα της καούρας. Η κυρία Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος, παραθέτει ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμούμε και ποια να αποφεύγουμε 

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει
*Γράφει η κ. Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος

Ο οπισθοστερνικός καύσος (μια κατάσταση γνωστή και ως «καούρα») εμφανίζεται ως ένα ενοχλητικό αίσθημα καψίματος στο στήθος που συχνά συνοδεύεται από ξινή γεύση. Το αίσθημα αυτό οφείλεται στην παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου από το στομάχι προς τον οισοφάγο λόγω χαλάρωσης του οισοφαγικού σφιγκτήρα.

Κάνοντας τις κατάλληλες διατροφικές προσαρμογές μπορείτε να βοηθηθείτε στην καλύτερη διαχείριση της καούρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης