Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει
Με τις κατάλληλες διατροφικές προσαρμογές, μπορούμε να διαχειριστούμε το αίσθημα της καούρας. Η κυρία Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος, παραθέτει ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμούμε και ποια να αποφεύγουμε
ygeiamou.gr team
*Γράφει η κ. Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος
Ο οπισθοστερνικός καύσος (μια κατάσταση γνωστή και ως «καούρα») εμφανίζεται ως ένα ενοχλητικό αίσθημα καψίματος στο στήθος που συχνά συνοδεύεται από ξινή γεύση. Το αίσθημα αυτό οφείλεται στην παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου από το στομάχι προς τον οισοφάγο λόγω χαλάρωσης του οισοφαγικού σφιγκτήρα.
Κάνοντας τις κατάλληλες διατροφικές προσαρμογές μπορείτε να βοηθηθείτε στην καλύτερη διαχείριση της καούρας.
Το στρατηγικό πλάνο της Coca-Cola Τρία Έψιλον βασίζεται στον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό, και στοχεύει στη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της κοινωνίας.