Αντιπηκτικά: Η βιταμίνη που επηρεάζει τη δράση τους – Τι πρέπει να ξέρουμε
Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση λαχανικών πλούσιων σε βιταμίνη Κ σε συνδυασμό με αντιπηκτικά; Μια διαιτολόγος απαντά
ygeiamou.gr team
Τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, λόγω των βιταμινών που περιέχουν, θεωρούνται σημαντικά για τη συνολικά εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Υπάρχει, ωστόσο, η αντίληψη ότι τέτοια λαχανικά, όπως η λαχανίδα ή το μπρόκολο, θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε έναν επικίνδυνο συνδυασμό, όταν καταναλώνονται παράλληλα με αντιπηκτικές αγωγές και ειδικότερα λόγω της βιταμίνης Κ που περιέχουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Shyla Cadogan, το θέμα δεν είναι ο διατροφικός αποκλεισμός τους, αλλά η συνέπεια στην κατανάλωσή τους και στην ποσότητα.
Η βιταμίνη Κ είναι πλούσια σε λαχανικά, όπως το kale, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Πρόκειται για ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που δεν θα πρέπει να λείπει από το πρόγραμμα διατροφής, ακόμα κι αν λαμβάνετε τις αντιπηκτικές αγωγές.
Μια μοναδική εμπειρία τηλεθέασης με εκατοντάδες ώρες ζωντανής δράσης, δεκάδες συνεντεύξεις και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, μέσα από 7+1 pop up κανάλια Eurosport, αποκλειστικά διαθέσιμα μέσα από το Vodafone TV
Το στρατηγικό πλάνο της Coca-Cola Τρία Έψιλον βασίζεται στον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό, και στοχεύει στη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της κοινωνίας.