Η συχνή ψυχική διαταραχή που αφορά 4 στις 10 γυναίκες άνω των 50 ετών

Η συχνή ψυχική διαταραχή που αφορά 4 στις 10 γυναίκες άνω των 50 ετών

Οι ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης φέρνουν τα πάνω - κάτω στον οργανισμό της γυναίκας - Σύμφωνα με νέα έρευνα η ψυχική υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση του ντόμινο αλλαγών

2164987061_woman_depression
Μια πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL) αποκάλυψε μια ανησυχητική τάση: Οι γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της περιεμμηνόπαυσης έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνες που δεν εμφανίζουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Η μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Journal of Affective Disorders εμβαθύνει στις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη μεταβατική φάση της περιεμμηνόπαυσης, ρίχνοντας φως στην ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και υποστήριξη αυτής της δημογραφικής ομάδας.

Η περιεμμηνόπαυση, η φάση που προηγείται της εμμηνόπαυσης, συνήθως εμφανίζεται 3-5 χρόνια πριν από την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης, με αποτέλεσμα να επιφέρει διακυμάνσεις της διάθεσης, ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους και αυξημένη ευπάθεια στην κατάθλιψη. Η φάση αυτή εκτείνεται μέχρι και ένα χρόνο μετά την τελευταία περίοδο της γυναίκας, διαρκώντας συνολικά περίπου 4-8 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης