Επτά ένοχα πρόσθετα που αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη – Σε ποια τρόφιμα περιέχονται
Πρόσθετα τροφίμων που έχουν αξιολογηθεί ως ασφαλή φαίνεται να σχετίζονται με την εμφάνιση της μεταβολικής νόσου - Η μελέτη θίγει πρώτη παγκοσμίως την επικίνδυνη σύνδεση
Μάριος Οικονόμου
Παγωτά, σάλτσες, σοκολάτες, επεξεργασμένα κρέατα, αρτοσκευάσματα και κάθε άλλο τρόφιμο από την κατηγορία των υπερ-επεξεργασμένων που λατρεύονται σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική -βασική διατροφική πηγή ενέργειας σε ποσοστά 30 – 60%- σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και άλλων μεταβολικών διαταραχών, ισχυρίζεται πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Diabetes & Endocrinology.
Στο επίκεντρο των ανησυχητικών ευρημάτων βρίσκονται οι γαλακτωματοποιητές, ουσίες που προστίθενται κατά την παρασκευή τροφίμων όπως κέικ, επιδόρπια, γιαούρτια, ψωμί του τοστ, μαργαρίνες και έτοιμα γεύματα, και οι οποίες κρίθηκαν ασφαλείς με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα κατά την περίοδο αξιολόγησής τους.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town