Επτά ένοχα πρόσθετα που αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη – Σε ποια τρόφιμα περιέχονται
08.05.2024
12:23
Πρόσθετα τροφίμων που έχουν αξιολογηθεί ως ασφαλή φαίνεται να σχετίζονται με την εμφάνιση της μεταβολικής νόσου - Η μελέτη θίγει πρώτη παγκοσμίως την επικίνδυνη σύνδεση
Παγωτά, σάλτσες, σοκολάτες, επεξεργασμένα κρέατα, αρτοσκευάσματα και κάθε άλλο τρόφιμο από την κατηγορία των υπερ-επεξεργασμένων που λατρεύονται σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική -βασική διατροφική πηγή ενέργειας σε ποσοστά 30 – 60%- σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και άλλων μεταβολικών διαταραχών, ισχυρίζεται πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Diabetes & Endocrinology.
Στο επίκεντρο των ανησυχητικών ευρημάτων βρίσκονται οι γαλακτωματοποιητές, ουσίες που προστίθενται κατά την παρασκευή τροφίμων όπως κέικ, επιδόρπια, γιαούρτια, ψωμί του τοστ, μαργαρίνες και έτοιμα γεύματα, και οι οποίες κρίθηκαν ασφαλείς με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα κατά την περίοδο αξιολόγησής τους.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Στο επίκεντρο των ανησυχητικών ευρημάτων βρίσκονται οι γαλακτωματοποιητές, ουσίες που προστίθενται κατά την παρασκευή τροφίμων όπως κέικ, επιδόρπια, γιαούρτια, ψωμί του τοστ, μαργαρίνες και έτοιμα γεύματα, και οι οποίες κρίθηκαν ασφαλείς με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα κατά την περίοδο αξιολόγησής τους.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr