Αναιμία: Μία διαιτολόγος προτείνει 9 τρόπους να αυξήσουμε τον σίδηρο και να την διαχειριστούμε
Μέσω των σωστών διατροφικών επιλογών, μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη του σιδήρου αλλά και να ενισχύσουμε την ικανότητα του σώματος να απορροφά αποτελεσματικά τον σίδηρο
ygeiamou.gr team
*Από την Ειρήνη Χρόνη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc Μοριακή Διατροφή
Η αναιμία είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγείας παγκοσμίως ενώ ο επιπολασμός της ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τις διατροφικές συνήθειες, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις υποκείμενες παθήσεις.
Τα παιδιά, οι έγκυες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για αναιμία.
Η αναιμία είναι μια κατάσταση υγείας που χαρακτηρίζεται από μείωση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBCs) ή μείωση της ποσότητας αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες στους υπόλοιπους ιστούς του σώματος.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.