Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα
Ο υγρός χρυσός της λεκάνης της Μεσογείου αναδεικνύεται εδώ και χρόνια σε διατροφικό θησαυρό, προστατευόντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου
Μαρία Κοτοπούλη
Από την προστασία της καρδιάς μέχρι τη ρύθμιση της χοληστερόλης, η μεσογειακή διατροφή αναδεικνύεται εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής. Ένα βασικό συστατικό της, χαρακτηριστικό της ελληνικής κουζίνας, προστατεύει και την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.
Προσθέτοντας σε ήδη θετικά δεδομένα παλαιότερων μελετών, μια ομάδα διατροφολόγων και ιατρικών ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ συμπέρανε ότι η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 7 γραμμάρια ελαιόλαδο καθημερινά είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την άνοια.
Με το CHAMPION JET 2 της SEAJETS μπορείς να επισκεφτείς διαδοχικά Σέριφο, Σίφνο και Μήλο πιο γρήγορα από ποτέ, και να έχεις μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είχε πολλά εμπόδια, όμως τέσσερις σπουδαίοι αθλητές με την bwin στο πλευρό τους θα είναι εκεί να απολαύσουν το ταξίδι. Καλή επιτυχία Άννα, Δώρα, Απόστολε, Ελίνα!