Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα
14.05.2024
13:04
Ο υγρός χρυσός της λεκάνης της Μεσογείου αναδεικνύεται εδώ και χρόνια σε διατροφικό θησαυρό, προστατευόντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου
Από την προστασία της καρδιάς μέχρι τη ρύθμιση της χοληστερόλης, η μεσογειακή διατροφή αναδεικνύεται εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής. Ένα βασικό συστατικό της, χαρακτηριστικό της ελληνικής κουζίνας, προστατεύει και την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.
Προσθέτοντας σε ήδη θετικά δεδομένα παλαιότερων μελετών, μια ομάδα διατροφολόγων και ιατρικών ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ συμπέρανε ότι η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 7 γραμμάρια ελαιόλαδο καθημερινά είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την άνοια.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Προσθέτοντας σε ήδη θετικά δεδομένα παλαιότερων μελετών, μια ομάδα διατροφολόγων και ιατρικών ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ συμπέρανε ότι η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 7 γραμμάρια ελαιόλαδο καθημερινά είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την άνοια.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr