Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία
16.05.2024
17:09
Έρευνα «φωτίζει» τις συνέπειες της συχνής κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφών σε υγιείς ενήλικες χωρίς ιστορικό καρκίνου, διαβήτη και καρδιάς και συνδέει τη λήψη τους με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Η ελκυστικότητα των υπερ-επεξεργασμένων τροφών οφείλεται τόσο στη γεύση τους όσο και στην οικονομική τους τιμή, ένας συνδυασμός επικίνδυνος που σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες απειλεί και την υγεία μας.
Σύμφωνα με τριανταετή διαχρονική αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύεται στο The BMJ, η αυξημένη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφών σχετίζεται με ελαφρά υψηλότερο κίνδυνο θανάτου με τα τρόφιμα που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη επεξεργασία (όπως έτοιμα κρεατικά, πουλερικά, σακχαρούχα και αρτοσκευάσματα) να έχουν και τον υψηλότερο συσχετισμό με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Σύμφωνα με τριανταετή διαχρονική αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύεται στο The BMJ, η αυξημένη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφών σχετίζεται με ελαφρά υψηλότερο κίνδυνο θανάτου με τα τρόφιμα που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη επεξεργασία (όπως έτοιμα κρεατικά, πουλερικά, σακχαρούχα και αρτοσκευάσματα) να έχουν και τον υψηλότερο συσχετισμό με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr