Άδωνις Γεωργιάδης – Πολιτική Φαρμάκου: Νέο clawback και αλλαγές στη χρηματοδότηση

Άδωνις Γεωργιάδης – Πολιτική Φαρμάκου: Νέο clawback και αλλαγές στη χρηματοδότηση

Το σχέδιο για τη νέα εθνική φαρμακευτική πολιτική ξεδίπλωσε ο υπουργός Υγείας - Στόχος είναι να διασφαλιστεί η έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε φάρμακα αλλά και ο εξορθολογισμός της δαπάνης

adonis-arthrou-768x431
Αλλαγές στη χρηματοδότηση και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα στους επόμενους δύο μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στο 5 ο Συνέδριο που διοργάνωσαν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος», σε πάνελ με τους θεσμικούς εκπροσώπους του φαρμακευτικού κλάδου.

«Θα έχουμε ένα σύστημα πολύ διαφανές, και στο οποίο να συμφωνούμε όλοι, το οποίο θα οδηγήσει σε μία δαπάνη που θα επιτρέπει να ξέρει περίπου η κάθε πλευρά της βιομηχανίας τι να περιμένει την επόμενη χρονιά» είπε ο κ. Γεωργιάδης, παραδεχόμενος ότι το υπάρχον σύστημα κάθε άλλο παρά διασφαλίζει ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τον κλάδο και δημιουργεί κλυδωνισμούς στο οικοσύστημα φαρμάκου στη χώρα, με τις φαρμακευτικές εταιρίες να αντιδρούν για τις τεράστιες επιβαρύνσεις (clawback) που προκύπτουν συνολικά, κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης αφορά κυρίως επιμέρους κατηγορίες φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης