Η ανήσυχη γενιά Ζ: Ένας ψυχολόγος αναλύει το ρόλο των smartphone στο άγχος των παιδιών

Η ανήσυχη γενιά Ζ: Ένας ψυχολόγος αναλύει το ρόλο των smartphone στο άγχος των παιδιών

Πόσο ευθύνονται τα κινητά και η τεχνολογία εν γένει για την «αγχωμένη γενιά» Ζ; Ένας ψυχολόγος αποκαλύπτει διαφορετικές εκφάνσεις του προβλήματος, προτείνοντας συνολικές λύσεις

teens_phone_439292620
Oι Offspring ήδη από το 1998 τραγουδούσαν ότι «τα παιδιά δεν είναι καλά» στο ομώνυμο τραγούδι (The Kids Aren’t Alright). Αν και τα χρόνια πέρασαν, οι σημερινοί έφηβοι έχουν να αντιμετωπίσουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση, όσον αφορά την κύριο ένοχο που τα κάνει να μην αισθάνονται καλά: το κινητό τους. Οι προκλήσεις γύρω από το άγχος περιγράφονται στο νέο βιβλίο του κοινωνικού ψυχολόγου Jonathan Haidt «The Anxious Generation» (Η αγχώδης γενιά) απευθύνοντας επείγουσα έκκληση για δράση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το κινητό τηλέφωνο προκύπτει μια κρίση ψυχικής υγείας, ως απόρροια της ευρείας χρήσης του. Πριν από μια δεκαετία, οι γονείς δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τις απειλές που κρύβονταν μέσα στα λαμπερά νέα smartphones που παρουσίαζαν στους ενθουσιασμένους εφήβους τους. Αλλά τα στοιχεία που συνηγορούν ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν με τα smartphones υποφέρουν όλο και πληθαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης