Παρβοϊός: Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς – Η παιδίατρος εξηγεί

Ο θάνατος του μικρού κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, η συρροή κρουσμάτων και η νοσηλεία ενός παιδιού με μυοκαρδίτιδα, έχουν ξεσηκώσει τους γονείς

Την ανησυχία των γονέων έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα ο θάνατος ενός κοριτσιού 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη μετά από μυοκαρδίτιδα, με πιθανή αιτία τη λοίμωξη από παρβοϊό. Η νοσηλεία ενός ακόμη παιδιού με μυοκαρδίτιδα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, επίσης, από τη Θεσσαλονίκη ενέτεινε τον προβληματισμό για έναν ιό που το ευρύ κοινό πιθανόν δεν έχει ακούσει ξανά.

Οι επιθετικές μορφές και οι θάνατοι από γνωστά νοσήματα τα χρόνια που ακολούθησαν την οξεία φάση της πανδημίας, προκαλούν τα εύλογα ερωτήματα «τι γίνεται με τις λοιμώξεις; Έχουν γίνει πιο βαριές;».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, Όλγα Τζέτζη, ο παρβοϊός όπως και άλλες λοιμώξεις που προηγήθηκαν και βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω βαριάς νόσησης σε παιδιά και θανάτων (πχ στρεπτόκοκκος), «είναι λοιμώξεις που συναντούσαμε πάντα. Απλά τώρα, μετά την πανδημία, είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και γίνονται όλα γνωστά». Πότε, λοιπόν, ανησυχεί ο γονέας; «Όταν ανησυχεί και ο γιατρός», σημειώνει στο ygeiamou.gr η παιδίατρος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr