Kαρκίνος: «Ανυπάκουοι» οι ογκολογικοί ασθενείς – Μόνο το 4% συμμορφώνεται με τις συστάσεις των ειδικών

Kαρκίνος: «Ανυπάκουοι» οι ογκολογικοί ασθενείς – Μόνο το 4% συμμορφώνεται με τις συστάσεις των ειδικών

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα μελέτης που εξέτασε εάν οι ογκολογικοί ασθενείς ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών

healthylife_1028209936
Σε πρόσφατη δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό JAMA Network αναλύεται η συμμόρφωση των επιζώντων από καρκίνο με τις κατευθυντήριες γραμμές διατροφής και φυσικής δραστηριότητας της Αμερικανικής επιστημονικής εταιρείας καρκίνου (American Cancer Society). Στόχος της μελέτης ήταν να αξιολογηθεί η συμμόρφωση και οι παράγοντες που σχετίζονται με την τήρηση των οδηγιών τροποποίησης του τρόπου ζωής των επιζώντων από καρκίνο.

Όπως αναφέρουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής), Δρ. Μαρία Καπαρέλου (Ογκολόγος – Παθολόγος), Μιχάλης Λιόντος (Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας) και ο Θάνος Δημόπουλος (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας και Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής), αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από το σύστημα εποπτείας παραγόντων κινδύνου συμπεριφοράς (το κορυφαίο σύστημα τηλεφωνικών ερευνών σχετικά με την υγεία της χώρας) χρησιμοποιώντας τα έτη 2017, 2019, 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης