Το θαυματουργό συστατικό που αδυνατίζει και νικά τη φλεγμονή – Από ποιο φυτό προέρχεται

Ένα φυσικό παράγωγο πασίγνωστου δροσιστικού φυτού παρουσιάζει άμεση επίδραση στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της φλεγμονής

Οι θεραπείες για την απώλεια βάρους σύντομα θα μπορούσαν να αποκτήσουν άρωμα… μέντας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Επιστημών του Τόκιο ανέπτυξαν νέα παράγωγα της μενθόλης, της γνωστής ένωσης που δίνει στη μέντα τις αναζωογονητικές της ιδιότητες, σε μια πιθανή θεραπεία για τη μείωση του βάρους και την ανακούφιση από τη φλεγμονή. Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο Immunology, προσφέρουν νέες ελπίδες στη μάχη κατά αυτών των ευρέως διαδεδομένων προβλημάτων υγείας.

Από την ανακούφιση του πόνου έως τη μείωση της φλεγμονής, η μενθόλη δεν έχει αναγνωριστεί μόνο για τη δροσιστική αίσθηση που χαρίζει, αλλά και για τις διάφορες θεραπευτικές της χρήσεις. Ωστόσο, η ομάδα του Πανεπιστημίου Επιστημών του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Gen-ichiro Arimura, θέλησε να διερευνήσει εάν θα μπορούσε να ενισχυθούν οι ευεργετικές ιδιότητες της μενθόλης τροποποιώντας την χημικά. Γι’ αυτό, επικεντρώθηκαν στο συνδυασμό της μενθόλης με αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, για να δημιουργήσουν τους λεγόμενους μεθυλεστέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr