Διαγνωστικά κέντρα: Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα με κατεβασμένα ρολά – Τι ζητούν

Διαγνωστικά κέντρα: Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα με κατεβασμένα ρολά – Τι ζητούν

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό επιδιώκουν οι Περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Γιατρών, με τις κινητοποιήσεις τους να διευρύνονται

young-woman-mammography_1952514808__1_

Και αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των περιφερειακών διαγνωστικών εργαστηρίων, ως αντίδραση στις υπέρογκες αυτόματες επιστροφές (clawback και rebate). Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, δεν είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελαν οι εργαστηριακοί γιατροί, ζητώντας πλέον συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, υπήρχε δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για ενίσχυση των εργαστηρίων με 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023 και άλλα τόσα για το 2024, ποσά που προς το παρόν δεν έχουν δοθεί. Αυτό που έχει δοθεί ως «τονωτική ένεση» είναι η επιβάρυνση των πολιτών με ένα και τρία ευρώ για διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις που, όμως, θεωρείται…ασπιρίνη για τους εργαστηριακούς γιατρούς. Τα χρήματα που προκύπτουν από αυτές τις επιβαρύνσεις μειώνουν το clawback σε ένα μικρό, κατά τους ίδιους, ποσοστό (10%). Επιπλέον, επιστρέφει η προκράτηση ανά μήνα που είχε ανασταλεί για τρεις μήνες του φθινοπώρου λόγω οικονομικής δυσπραγίας των εργαστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης