Έξι στους 10 Έλληνες πάνε σε ιδιώτες γιατρούς και όχι στα Κέντρα Υγείας – Τι αναφέρει έρευνα

Οι συμμετέχοντες έρευνας της διαΝΕΟσις προτιμούν την επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό, αλλά μοιράζονται σε ό,τι αφορά στην προτίμησή τους μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού νοσοκομείου

Σε ιδιώτη γιατρό, αντί γιατρό δημόσιας δομής, επιλέγουν να απευθυνθούν οι Έλληνες, όπως προκύπτει από το τρίτο μέρος της πανελλαδικής έρευνας της διαΝΕΟσις με τίτλο «Τι πιστεύουν οι Έλληνες».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορούν στην Υγεία, το Σύστημα Υγείας (νοσοκομεία και φορείς Δημόσιας Υγείας) παρουσιάζει σημαντική μείωση ως προς τις θετικές αξιολογήσεις από τους πολίτες. Η μείωση είναι άνω των 10 μονάδων: από 45,9% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες το 2022 σε 32,2%.

Η έρευνα ασχολείται και με τις προτιμήσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σχετικά με την περίθαλψή τους. Στην ερώτηση για το τι θα προτιμούσαν σε περίπτωση ανάγκης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίζονται μοιρασμένοι μεταξύ του ιδιωτικού (46,4%) και του δημόσιου (51,2%) νοσοκομείου, με το τελευταίο, ωστόσο να έχει ένα καθαρό προβάδισμα. Αντίθετα, στην προτίμηση για προσωπικό γιατρό η τάση είναι αντίστροφη: 58,7% θα επέλεγαν να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό παρά σε γιατρό δημόσιας δομής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr